maanantai 7. heinäkuuta 2014

Fiilis on kohdillaan, kuten sääennusteetkin!


H-Hetki alkaa olla käsillä ja tunnelma on sen mukainen. Tuuliennusteet näyttää suopeilta, ei Itämerellä vallitsevaa lounastuulta, vaan itätuulta, aurinkoa ja lämpöä! Voiko näin käydä?! Kerrankin luontoäiti näyttäisi kuunnelleen supatteluni hänelle. 

Vene on nyt varusteltu, tavarat myllätty edestakaisin kotoa veneeseen, veneestä kotiin ja Tampereelle ja Raumalle jaaa... Toinen auto siellä toinen täällä, koirat turvallisesti hoidossa, kauppareissu tehty... HUH! Tutkan asentaminen jää nyt odottamaan sumua. Eikö siinä silloin ole enemmän fiilistä? Jos sumu sattuu hälvenemään niin sitten voi pitää tauon asennuksista :D kaikkea ei ihan keritty, mutta huomisesta lähdöstä pidetään kiinni!

En aja vuoteen citikanillani (aka citroen, well known punainen 98-vuoden erittäin palvelualtis ferrarini, joka syö tavaraa vähintään pakettiautollisen verran :,D), ja lupaan että minun ei tule sitä ihan hirveä ikävä. (Ps. Siinähän ei ole ilmastointia joten tämän vklopun tren reissu keikauteltiin paita märkänä ikkunat auki!) S:n Rauman reissu sujui kaiketi hieman inhimillisemmin!

Tarkoituksemme on irrottaa köydet huomenna aamulla noin klo 9 aamulla ja suunnata Korppoon kautta Utöseen. Miehistömme koostuu seuraavista: minä ja S olemme reissussa koko vuoden. Isäni lähtee heti alusta eli huomenna mukaan ja viettää kesälomansa luonnollisesti kanssamme. Hän lentää Suomeen todennäköisesti Ranskan Brestistä tms. Lisäksi ensimmäiseksi viikoksi mukaamme tulee ystäväni Nina, joka hyppää kyytiimme Korppoosta huomenna ja lentää Suomeen takaisin Saksasta. Sukulaisemme Jani saapuu isänsä Jorman kanssa huomenna aamutuimaan veneellemme. Jani lentää Suomeen takaisin myös ensimmäisen viikon jälkeen Saksasta ja Jorman saamme kunniavieraaksemme vain päiväksi. Hän ottaa laivan/bussin takaisin Turkuun Utöstä. Sekä isäni että Jani liittyy varmasti uudelleen miehistöömme lokakuussa Lissabon Madeira ylitykselle. 

Lisäksi miehistöömme liittyy matkan aikana muita ystäviämme ja sukulaisiamme. Miehistöstämme lisää sitten kun sen kasvaminen tai vähentyminen on ajankohtaista. 

Alla kuitenkin lyhyet kuvaukset heti lähdössä mukanamme olevista seiloreista.

Isäni aka Koukku analysoi, tutkii, selvittää ja teettää toteutuksen (ainakin välillä) halvalla lapsityövoimalla eli minulla ja S:llä. Koukku pitää konjakista ja saksalaisista makkaroista! Hän unohtelee tavaroitaan ja syyttää siitä muita, jopa koiraansa. Mies joka on varusteltu suurella kultaisella sydämellä ja jättiläissangollisella huumoria!

Jani inhoo ruotsalaista rantakaljaa, kutsuu tyyntä keliä purjehtijan painajaiseksi (yleensä nukkuu tällöin) ja roikkuu mieluummin yhdellä kädellä vanteissa kuin käyttää veneen vessaa. Jani jaksaa tarkkailla taskulampun valossa yöpimeällä virtauslankoja ja säätää purjeita sen mukaan.

Jorma on kunniavieraamme, katsotaan mitä paljastuu;)

Ninnu on todellinen huithaithapeli <3 aka Maailman Matkaaja, the True traveller ja juuri siksi saapuukin veneeseemme vasta Korppoosta aiemmin sovitun Turun sataman sijaan. Hän kun lähtee Tampereelta Helsinkiin ja sieltä Kaarinan kautta Korppooseen jotta elämä ei olisi liian helppoa. Tsemppiä Ninnu sinun huomiseen aamuun! Hän on juuri saapunut Etelä-Afrikasta Suomeen, Suomesta käynyt häissä Ranskassa ja kun tulee reissultamme, lähtee taas Etelä-Afrikkaan. Syytäkin katsoa että viisumit ja passit on rivissä ja jonossa ja kunnossa särmättynä johonkin hyvään talteen:)!

S also known as Siisam/Seasharp/Manuel tekee kaiken perusteellisesti! Ei pelkästään valmistele vaan myös loppuun saattaa  suunnittelemansa tehtävät! Siisamia on vaivannut viimeiset pari viikkoa paha Suomiallergia. Hän on ikiliikkuja ja ihmettelee usein mitä muita ruokia on kuin hampparit, kebab ja pizza?! S on hyvä kokki, taitava mm. puutöissä ja huolehtii AINA kaikesta viimeisen päälle.

S sanoo: J:n aka Huulion sähköinen raportointi maailmalle on niin tarkkaa ja nopeaa, että usein paikalla olijatkin lukevat vasta blogista mitä ovat tehneet ja mitä paikanpäällä on tapahtunut. Huulion lanteet ovat notkeat ja useimmin hän huojuu ja hytkyy musiikin tahdissa. Hän ei ole kauaa paikallaan ja hänen lempipaikka veneessä on viinikellari joka on täynnä skumppaa. Suurin uhka ei suinkaan ole legiä uhkaava myrsky vaan satamissa väijyvät putiikit! Satamaan ajaessa tai lähdettäessä hän on varsin yleinen näky ruorissa. 

Trippimittarimme näyttää kokonaismailien osalta seuraavaa: 2250mailia. Tämä on kohtuullinen mailimäärä vuosi sitten tehtaalta noudetulle veneelle. Tällä reissulla aiomme pitää tarkkaa lokikirjaa.  Fiilis alkaa oleen kohdillaan, enää odotellaan miehistöämme aamulla, jonka jälkeen seikkailumme voi alkaa!

Olemme lähettäneet miehistöksemme liittyville henkilöille alla olevan infon.


Odotamme innolla miehistöämme saapuvaksi seitsemän tunnin päästä! Katsotaan malttaako kukaan nukkua ensi yönä tai ensimmäisinä yön yli purjehduksilla!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti