maanantai 21. heinäkuuta 2014

Itämeri halkaistu!

Miehistömme pienenee kolmeen huomenna, kun Jani palaa aamuyöllä Suomeen. Ystäväni Nina hyppäsi bussiin eilen Heiligenhafenista, joten tämän päivän purjehduksesta selvisimme nelistään. Seuraavan viikon miehistömme on kolmepäinen, kunnes ystävämme Emilia ja Antti tulevat mukaamme Amsterdamin lähettyviltä.

Vietimme sunnuntain Heiligenhafenissa. Köydet irtosivat tänään klo 13.30. Purjehdus oli sporttisempi setti. Tuuli huiteli myötäisessä 13 m/s ja vauhti pysyi tasaisesti 7-10 solmussa. Aurinko paistoi ja keskinopeus oli ennätysmäinen. Olimme perillä Holtenaussa, eli Kielin kanavan Itämeren suulla klo 19.00, huolimatta alun vastaisesta koneistuksesta sataman väylältä pois. 

Huomenna edessä on Kielin läpi koneistus. Sitten taas ihmettelemään vuorovesiä ja -virtoja. Muistaako sitä enää ollenkaan miten ne menee?!

Koko Itämeren pätkän meillä on olleet lähes täydelliset tuulet! Suunta on ollut myötäinen, tuulenpaine sopiva ja aurinko on paistanut. Voisiko olla täydellisempää? :) kerrankin näin!

Sain blogipostauspyynnön, joka koski veneilyruokia. Tänään nautimme ns. äijjäsafkaa. Minä ja kolme miestä. Perunoita, makkaraa, silliä ja possutikkuja. Ainoa vihreä pöydässä oli lasipurkkisuolakurkut :D 
Se siitä. Oikeasti voinen kirjoittaa tulevalla viikolla veneilyruokaideoita. Otan myös mielelläni vastaan niitä, joten antakaa ihmeessä vinkkejä helpoista ja hyvistä (onko liikaa pyydetty jos lisää tähän vielä terveellisistä) veneilyruoista:)


2 kommenttia:

  1. Hei Juulia hienoo toive on kuultu! :D meillä perussettinä on uusia perunoita ja silliä, pannulla paistettua halloumia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja makeeta sipulia. Kylkeen ruisleipää ja voita, toimii!

    VastaaPoista
  2. hej på dig kaima :) hahah, toive on kuultu ja toteutetaankin piakkoin :) kiitos kesäherkkuvinkistä! vieläkö teillä purjehduslomaa jäljellä? Terveiset Pohjanmeren puolelta, Cuxhavenista!

    VastaaPoista