lauantai 23. toukokuuta 2015

Albufeirasta Portimaoon

Olemme odotelleet täällä Algarven alueella suotuisia tuulia Portugalin rannikon kipuamiseen ylöspäin. Sääennusteet eivät ole varsinaisesti houkutelleet meitä merelle, siis ainakaan tuonne Portugalin länsirannikolle. 


Passageweatherin ennuste 19-24.5

Tumman vihreä tuuli on ennusteessa 20-25 knotsia (siis solmua, eli kun jakaa noin karkeasti kahdella saa metrit sekunnissa). Kirkkaan vihreä on 25-30 knotsia. Joo, ei siis paljon kiinnostanut kurkata tuonne Lagosin kulman taakse varsinkaan kun ennuste on täysin vastaista tuulta. Aaltoennuste näytti parhaimmillaan 4-5 metrisiä aaltoja. Algarve on onneksi ihanteellinen alue odotella suotuisaa sääikkunaa!

Albufeirasta siirryimme Portimaoon. Matkalla pysähdyimme ankkuripaikkaan jossa mm. pesimme veneen pohjaa. Yllättävän työlästä ja raskasta puuhaa!Vesi oli 19 asteista, joten tunti tolkulla vedessä ei pystynyt olemaan. Maisemat olivat kuitenkin huiman kauniit, joten viihdyimme ankkurissa tovin.Ankkurista jatkoimme matkaa Portimaon satamaan. Satama low seasonilla noin 16€/yö sisältäen laiturille tulevat veden ja sähkön. Suihkut siistit ja tuli lämmintä vettä. Kaupunkiin vähän matkaa mutta pyörällä matka taittui nopeasti. Lähimpään kaipaankin vähän matkaa. Wi-Fi kuului hintaan ja toimikin vähän.Pidimme Portimaosta kovasti! Kuten jo aiemmin kirjoitin, tämä Algarven rannikko on huikaisevan kaunis! Niin myös Portimaossa.
4 kommenttia:

 1. Turvallisuus on todella tärkeä ja liian suuriin tuuliin ei kannatta lähteä. Viisautta on odotella suotuisampia =). Ja hienot maisemat teillä näyttää olevan missä odotella =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) juuri niin! Onneksi meille kuitenkin avautui pieni sääikkuna ja pääsimme Lissaboniin hentojen tuulien saattelemana. Eteneminen näyttääkin vaikealta!

   Poista
 2. Mekin pidimme eilen tuulta saaressa. Meteorologit eivät osanneet ennustaa paikoin yli 30 m/s noussutta tuulta. Mantereella lähtivät peltikatotkin lentoon. Tuli mieleen erään seurakaverin vanha lausahdus: kun tuulee lujaa, lisätään köysiä ja avataan uusi pullo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Se on jo kova tuuli, parempi lisäilläkin köysiä ja availla pulloja =)

   Poista