lauantai 2. toukokuuta 2015

Monien mahdollisuuksien Andalusia ja purjehtiminen Välimerellä

Veneemme on ankkurissa. Makaan riippukeinussa veneemme kannella. Aurinko paistaa ja radiossa kerrottiin että on kevään lämpimin päivä. Sen huomaa: ihana aurinko ja lämpö! 

Mietin Andalusiaa ja tämän paikan tarjoamia mahdollisuuksia. Andalusia on erikoinen siinä mielessä, että tämä tarjoaa niin monia mahdollisuuksia tekemiselle. Se mikä tekee tästä niin erikoisen paikan on maan kulttuuri ja historia, ilmasto, vuoristo, meri sekä Atlantin ja Afrikan läheisyys. Vain kahden tunnin säteellä on  mahdollisuus oikeastaan vaikka mihin. Saman viikonlopun aikana kerkiät esimerkiksi: laskettelemaan vuoriston lumihuipuille,  vaeltamaan tai kiipeilemään vuoristoon, sukeltamaan, purjehtimaan, surffaamaan (Atlantin puolelle), kiteilemään, uimaan tai harrastamaan oikeastaan mitä vain vesiurheilua, nauttimaan vain auringosta ja maisemista tai toinen toistaan ihanimmista kaupungeista ja maan tarjoamasta kulttuurista ja historiasta, Englantiin (Gibraltar) tai Afrikkaan... 

Enpä yhtään ihmettele miksi Aurinkorannikko on niin suosittu lomailukohde. Tietysti perinteisen lomaviikon aikana tätä kaikkea mahdollisuuksien tarjontaa ei kerkiä kokea tai edes tajuta, mutta kun täällä on hetken ja pysähtyy ajattelemaan ja poistuu kaikkein turistisimmilta paikoilta, ymmärtää viimeistään maan tarjoaman rikkauden. Se rikkaus on arvokasta ja paljon enemmän kuin matkatoimistojen esitteet osaavat ikinä sivuilleen painaa. 

Ilmasto on leuto; talvella ei ole mikään helle mutta ei myöskään tarvitse raapata ikkunoita tai kolata lunta ja kesällä taas on kuuma. Lämpöäkin tärkeämpi on kuitenkin valo ja sen määrä. Vaikka Pohjolassa kesät ovat ihania juuri yöttömän yön ja valoisuuden vuoksi, talvi on taas vastavuoroisesti aivan liian pimeä kylmyyden lisäksi. Näillä leveysasteilla valoisuus on jakautunut inhimillisemmällä tavalla eivätkä ääripäät ole niin voimakkaat. Voisin hyvin kuvitella asuvani jossain päin Andalusiaa joskus tulevaisuudessa!

Kuvassa jollakoulu lempeällä Välimerellä

Aika ei ole edelleenkään hidastunut, vaan jatkanut hurjaa juoksuaan! Vuosi tuntuu viikolta, mistähän sitä keksisi toisen viikon lomaa =) nopeasti lipuisi C'est la Vie syvemmälle Välimerelle. Pidämme näinkin lyhyen ja nopean katsauksen perusteella Välimeren rannikosta kovasti! Muutenkin täällä on erilaista purjehtia kuin Atlantin puolella. Svelli loppui aikalailla Gibraltarin salmeen. Toki täälläkin on aallokkoa joka on kovalla tuulella ikävää, terävämpää ja tiheämpään kun Atlantilla loivaa ja aallokon väli suurempaa, mutta täällä näitä suojasatamia on paljon tiheämpään tahtiin kuin Atlantin puolella. Kovalla kelillä pääsee siis nopeammin piiloon satamaan, vaikka harvoihin sitä tahallaan edes lähtee kovaan keliin. Olisi muutenkin hyvä päästä tutkimaan tämä Välimeren seutu tarkemmin jotta tietää mihin sitä sitten myöhemmin jää asumaan :D eikös se haaveilu ollut täysin sallittua?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti