maanantai 11. toukokuuta 2015

Cadizin kierros

Cadiz on kerrassaan ihana kaupunki! Lauantaina me lähdimme Reetan kanssa kaupunkirundille, kun S lähti palauttamaan autoa ja skeittihommiin, olihan skedeparkki sopivasti autovuokraamon lähettyvillä. (Joutui sittenkin vielä vikan kerran autonrattiin.)

Aamu tosin alkoi ensin ruisleivällä, jota saimme tuliaisiksi ystävältäni. Ruisleipää on tehnyt mieli jo kauan, joten paketista oli jäljellä vain muovipussi seuraavana aamuna.


Sitten kaupungille. Alkuun kulttuuripläjäys... 


Näin oli taas kaikki vanhat ja upeat rakennukset kuvattu ja ihmetelty. Sitten shoppailut, jonka jälkeen ruokaa ja taas nähtävyyksiä. Lämpöä oli päälle 30C. Ihanaa!

Me pidimme Cadizista todella paljon! Vene kellui tyytyväisenä Puerto de Americanosin satamassa, josta on vajaan kilometrin matka Cadizin vanhaan kaupunkiin. 

Satama on ihan ok. Perusjutut ovat hyvät, laiturit hyvät, vesi ja sähkö kuuluu hintaan ja tulee laiturille. Satama on ok hintainen, vajaa 17€/yö low seasonilla (high season alkaa kesäkuussa). Nettiä ei ole ja suihkussa oli niin jättiläistorakoita etten mahtunut niiden kanssa sinne. Nämä torakat myös lensivät. Suihkutilat haisivat lisäksi lievästi ilmaistuna pahemman kerran viemärille. Torakoita oli jokseenkin paljon ja niitä ei paljon kiinnostanut jos niiden huudeille tuli. Ne eivät missään nimessä luikkineet pakoon vaan päinvastoin näytti siltä kun ne olisivat tuijottaneet suoraan silmiin ja olen melko varma että se yksi kuiskutteli korvaani: mene vaan sinne veneeseesi ja vähän äkkiä tai lennän kivasti hiuksiisi josta valun niskaasi ja lähetän kaverit laukkuusi, olisi hauska lisääntyä veneeseenne ja vallata se. Totesin S:lle että meikäläinen ottaa suihkun joko laiturilla, veneen perässä tai veneessä sisällä sillä nämä torakat ovat tosissaan eikä niitä kiinnosta kaveerata. Vai oliko se niin että minua ei kiinnosta kaveerata niiden kanssa.. 

Joka tapauksessa kaupungilla torakoita ei näkynyt. Kätevimmin kaupunkiin tutustuu pyörällä, mutta kävellenkin etäisyydet ovat vielä kohtuulliset. Täällä on useampi todella siisti puisto, joiden kukkaloistoja ja särmättyjä puita oli hauska ihailla. 
Kun vihdoin pääsimme takaisin kelluvaan kotiimme, meitä odotti S:n loihtima Intialainen kana Tikka Masala. Tämä on uusi lemppariruokani. 

Päivän päätteeksi aurinko räjäytti kaikki sävynsä merelliseen horisonttiin. Wau!


What a day ihanan ystävän kanssa pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti