maanantai 25. toukokuuta 2015

Lagos ja ympyrän sulkeutuminen Cascaisissa

Portimaosta vielä sen verran, että pakko mainostaa Nagoya sushi paikkaa, jossa kävimme lounaalla. Olemme käyneet nauttimassa saman ravintolaketjun herkkuja aiemminkin ja taisin silloin jo mainita ravintolan korkeasta tasosta ja erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Sushin syönti on viety ihan uusiin ulottuvuuksiin, Nagoyasta saat vaikka ja minkälaisia makuelämyksiä! 


Kannattaa kurkata nettisivuilta missä päin Portugalia ravintoloita on, mikäli olet sushi lover ja Portugaliin matkalla! Ai niin, ja siis mehän pidämme näissä 10€ All you can eat buffeteissa aina tukkimiehenkirjanpitoa siitä montako palaa sushia on syönyt. Minä olen päässyt nyt kolmesti samaan tulokseen, eli 28 palaa sushia. Viimeisellä kerralla ei tehnyt edes tiukkaa :,D. Onneksi tämä ravintolaelämys on vielä edessämme ainakin Lissabonissa.

Portimaosta moottoroimme tyynessä Lagosiin vain viiden mailin päähän. Matkalla keikuimme taas ankkurissa hetken, tämän rannikon maisemat ovat vain niin huikaisevat että tekee mieli jäädä kököttämään joka kivenkoloon ja luolan eteen ja pällistellä maisemia. 
Maininki alkoi jossain kohtaa olla kuitenkin sen kokoista, että aika nopeasti hodarit hotkaistuamme jatkoimme matkaamme Lagosin satamaan. 
Lagosin satama on todella suojaisa oikeastaan kaikilta tuulilta, suihkut ja vessat siistit, sähkö ja vesi sisältyi hintaan ja tuli laiturille. Oikeastaan nyt vähään aikaan ei ole ollut lämpimän veden kanssa suihkuissa ongelmia, en tiedä johtuuko satamien hyvästä tasosta, siitä että on kesä ja lämmin ja aurinko paistaa (aika monessa paikassa suihkuvesi lämmitetään aurinkopaneeleilla) vai siitä että olemme manner Euroopan puolella. Joka tapauksessa pääasia ettei suihkussa tarvitse palella. Ainoa miinuspuoli on sataman korkeahko hinta, joka oli low seasonillakin alle 12m veneiltä lähes 30€/yö. Satamassa tai sen läheisyydessä on hotelleja, joten tunsin jokseenkin alipukeutuvani kun mennä lampsin yövaatteissa suihkuilta veneelle ja sataman hotelliasukkaat ynnä muut turistit tulivat iltapuvuissaan tai muuten vain hyvin pukeutuneina vastaan. Terve! Noh, onneksi olen jo tottunut, tämähän ei ole ensimmäinen kerta! Kaupunki, ruokakaupat ja ranta löytyy läheltä.Juuri kun viime postauksessa kerroin kovista vastaisista tuulista Portugalin länsirannikolla, niin sitten sunnuntaina avautuikin sääennuste joka näytti melko laimeita ja suunnaltaan vaihtelevia tuulia Lagosin kulman taa Lissaboniin päin. Niinpä me tartuimme tilaisuuteen ja lähdimme jatkamaan matkaamme. Ennusteet lupailivat 1-2 metristä aallokkoa, mikä on aika pieni ja perus aallokko täällä päin. Noh, niinhän se lupaili myös edes jonkinlaista tuulen virettä, mutta kaikkien genaakkeri yms. purjekokeilujen jälkeen päädyimme moottoripurjehtimaan yön yli 130 mailia Lagosista Lissaboniin. Niin, ja se maininki heilutti paattia jonkin verran, 1-2 metristä aallokkoa ei näkynyt, sen sijaan suurempaa maininkiä kyllä! Purjekokeilumme meni jotenkin seuraavasti: iso ylös, genaakkeri puuhun, iso alas, lilluttelua pelkällä genaakkerilla, genaakkeri alas, moottori käyntiin, genaakkeri ylös, moottori pois, genaakkeri alas, keula auki, moottori käyntiin, keula kiinni, iso ylös ja loppua en enää muista... Melko vaihtelevaa sanoisin!

Näin 03.30-10 vuorossani aivan älyttömän hienon delfiini show'n! Delfiinejähän on täällä paljon ja olemme myös nähneet melkoisen viihdyttäviä esityksiä näiltä kauniilta ja viisailta eläimiltä, mutta tämä oli top1! Delfiinejä oli aivan järjetön määrä, ihan sama mihin katsoi tuntui että purjehdin delfiinimeressä! Huoh! Aamuyön pimeydessä väistelemäni kala-alukset ja rahtilaivat sekä kylmä ja uni väistyi aika nopeasti tieltä kun tämä parvi tuli muistuttamaan mikä täällä purjehtimisesta on hienoa! Tietysti täydellisen tähtitaivaan ja fosforiplanktonin lisäksi.

Ympyrämme sulkeutui nyt Cascaisissa. Saavuimme tänne tänään eli maanantaina aamulla. Lähdimme Cascaisista Madeiralle viime lokakuussa, ja nyt olemme täällä takaisin. Tästä eteenpäin paikat ovat suurelta osin tuttuja. Matkamme kotiin päin voi siis nyt sanoa alkaneen. 

Sitä ennen menemme kuitenkin vielä kurkkaamaan Volvo Ocean Race (VOR) veneitä ja -tapahtumaa, joka on sopivasti Lissabonissa juuri nyt. Stay tuned, VORista lisää lähiaikoina.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, olen kolmesta asiasta ihan sika kateellinen! Ensimmäinen ovat sushit, rakastan sushia! Toinen oli delfiinit, rakastan niitäkin! Ja sitten jälleen kerran nuo maisema... i h a n i a <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse olla kateellinen, Suomesta saa jo uusia perunoita ja herkku grillattavaa, täällä ei ole sellaisista tietoakaan =) delfiinit ovat kyllä ihania kuten maisematkin :)

   Poista
  2. Niiiiiin samaa mieltä Katinkan kanssa!!! :D

   Poista
  3. Voih, blogin ei ole tarkoitus herättää kateutta! Suomessa on omat juttunsa mistä täällä ei ole tietoakaan tai mitä täältä ei saa! :)

   Poista