sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Maailman ympäri viidessä päivässä - vapun viettoa espanjalaisittain

Torstaina pohdimme että minä päivänä sitä vappua kuuluu oikein juhlia, ja oikeastaan voimmeko me edes juhlia, sehän on työläisten juhla emmekä ole olleet kuluneen vuoden aikana töissä. No, kuten radiossakin on puhuttu niin vappuhan on vain tekosyy syödä loputtomia brunsseja ja nauttia ystävien seurasta, joten päätimme ettemme välitä sen alkuperästä vaan annamme palaa. 

Niinpä illan hämärryttyä lähdimme tutkimaan mitä Fuengirolalla oli meille tarjota. Pääsimme rantaan ja ihmettelimme kun missään ei ole ketään! Ehkä täällä ei sitten juhlita vappua, vaikka joku sanoikin että 1.5 on Espanjassa national holiday. Olimme jo luovuttaa ja hipsimässä takaisin veneelle, kun bongasin maailmanpyörän vilkkuvaloineen vähän matkan päästä. Tuonne! Niinpä suuntasimme maailmanpyörälle, joka oli pystytetty kaupunkiin päin. 

Hetken päästä meille selvisi miksi ranta oli ollut niin kuollut: koko Espanjahan on täällä! Vauvasta vaariin. Kyltissä luki Around The World in Five Days. Olimme saapuneet jollekin suurelle aukiolle, jonne oli pystytetty Tivoli, joka puolella vilkkui ja välkkyi, joka laitteesta soi oma musiikki ja meininki oli melko psykedeelinen! Todella espanjalaistyylinen Fiesta! Jossain kohtaa Tivolilaitteet musiikkeineen vaihtui telttakojuiksi ja pieniksi rakennuksiksi, joissa jokaisessa oli joku maa edustettuna. Maarakennuksissa siis soitettiin kullekin maalle tyypillistä musiikkia, joissain oli bändejä, tarjoiltiin maan tyypillistä ruokaa, esiteltiin maan tyypillisiä juttuja jne. Suomirakennuksessa myytiin tietty makkaraa, karjalanpiirakkaa ja loimulohta. Meno oli kova ja ihmismäärä käsittämätön. Kyllä täällä sittenkin juhlitaan, tiedä sitten mitä. Brasilialla taisi olla paras meno, vaikka oli Intiassakin aika jamit.Venezuela oli niin täynnä että sisään tuskin mahtui. Muutamaa vappumakkaraa ja ihmettelyä myöhemmin kävelimme satamaan nauraen tyytyväisinä ettemme luovuttaneet vaikka aluksi näytti vähän huonolta. 

Perjantaina kävimme seuraamassa USA-Suomi peliä, josta ei varsinaisesti ole niin paljon kerrottavaa, kuten kaikki tietää. Illalla siirryimme ankkuriin, sillä toukokuussa satamien hinnat nousee kun high season alkaa. 

Koska vappuna kuuluu käyttää ylioppilashattua eikä meillä satu olemaan omia mukana, vitsailtiin että pitäisikö lähteä pyöriin markkinoille laivurihatut päässä.. Jätimme kuitenkin väliin :)


Aikajärjestys on nyt mennyt netin huonon saatavuuden vuoksi vähän sekaisin, joten vasta seuraava postaus kertoo torstain Granada seikkailustamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti