torstai 21. toukokuuta 2015

Portugalin helmi - Algarve

Farosta siirryimme Vilamouran satamaan. Vilamoura on brittituristien valloittama pieni ihan hauska paikka. Kaikki toiminta keskittyy nimenomaan satamaan. Satama on hyvä. Low seasonilla hintakin on kohtuullinen; alle 12 metrisiltä veneiltä hinta oli noin 18€. Suihkut ja vessat siistit. Pyykinpesu 5€/kone. Sähkö ja vesi laiturilta ja kuului hintaan. Kunnon kauppaan useampi kilometri, mutta lähistöltä löytyi pieni kalliimpi kauppa, josta sai hädän tullen tavaraa. 


Muuten hintataso olikin juuri sellainen mitä turistikohteista voi odottaa, siis noin puolet Portugalin normihintatasoa korkeampi. Kaikki happeninki todella keskittyy satama-alueelle, jossa on turistikauppoja, ravintoloita ja tietysti kaikki baarit. Kävimme Reetan kotiinlähtöä edeltävänä iltana pyörähtämässä mestoilla. Kovaa oli touhu! Niissä paikoissa joissa keski-ikä oli 60, oli parhaat bileet! Tanssittiin ja laulettiin pöydillä. Me emme, meillä ei vielä ollut ikää tuohon hupiin:).

Reetan palattua Suomeen, me viihdyimme vielä muutaman päivän Vilamourassa. Saimme vihdoin genaakkerimme korjattua ja vietimme yhden päivän Aquashow vesipuistossa. 


Olin ostanut liput Aquashowhun netistä edellisenä iltana, ja lipputiskille päästyämme setä toteaa: 
"one adult and one child?"
Johon me S:n kanssa hämillämme:
"no no, two adults?!"
Sitten setä alkaa nauramaan. Heh hyvä läppä! Vaikka oikeasti se on vähän niin. Me olemme aika kovia ramppaamaan noissa huvipuistoissa (ihan kun veneessä ei keikkuisi ja pyörisi tarpeeksi), ja jokunen vuosi sitten kävimme Orlandossa vesipuistossa. Silloin se meni vähän niin kuin tämä Aquashown setä heitti läppää, siis niin että minä pidin pyyhettä kun S juoksi liu'ulta toiselle ja kysyi että voinko vielä käydä äkkiä tuossa "laitteessa". Silloin olin vähän kipeä joten vaisuna pitelin pyyhettä ja nyökkäilin nauraen. Nyt se meni aikalailla tasan. Olisi pitänyt korjata sedälle: "no, two children ;)"

Vilamourasta siirryimme sunnuntaina vain 5 mailin päähän Albufeiraan.

Albufeiran satama on ok. Vähän ahdas, mutta hinta veroineen (kuten kaikki satamien hinnat jotka olen maininnut) vain noin 16€. Kaikki peruspalvelut ok. "Kaupunkiin" vähän matkaa, mutta kaupunki onkin sitten todella kiva! 

Ranta on ylipäätään koko tällä Algarven alueella taivaallisen ihana! Algarven aluetta on siis tämä etelä Portugalin alue. Atlantilta tulevat aallot jäävät pohjoistuulella Lagosin pohjoispuolelle kulman taa, joten rannalle kantautuvat aallot ovat sitä koko luokkaa että vedestä selviää ylös niin että uikkarit ovat pysyneet päällä :D. Myös purjehtiminen on leppoisaa kun ei keiku ja heilu ympäri ämpäri! 


Albufeiran pitkä ihana hiekkaranta

Vesi on kirkasta ja turkoosia <3 Algarven alue on ehkä tämän reissun hienointa aluetta. Siis aluetta, ei yksittäisiä paikkoja.

2 kommenttia:

  1. Mahtava tuo lastenlippu-läppä :D Olin noin 30-vuotias kun kiertävä mattokauppias soitti ovikelloamme ja mittaili minua hetken päästä varpaisiin ja kysyi sitten: "Onko isä tai äiti kotona?". Otin viattoman ilmeen ja pyöritin päätäni: "Ei, ei ole..." Setä lähti mattoineen...

    VastaaPoista
  2. Heh :D joo näitä riittää! Miten ne kaupustelijat aina onnistuukin :,D pakko jatkaa saman tyyppisellä tarinalla. Tästä ei ole kauaakaan aikaa! Olimme tilanneet kotiimme lattialämmityksen termostaatin säädön, kun se ei täysin toiminut. Setä tuli ja painoi ovikelloa, minä avasin oven. Hän katselee hetken ja kysyy puoliksi lässyttävällä äänellä: olikohan se sinun iskä kenen kanssa juttelin puhelimessa :,D olin pakahtua nauruun mutta pidin pokkani ja sanoin että no ei ihan, se oli aviomieheni! Ohjasin miehen alakertaan ja näytin ongelmakohdan jonka jälkeen poistuin yläkertaan nauramaan joksikin aikaa. Mies kovasti pahoitteli mutta otin hänen mokansa kohteliaisuutena=).

    VastaaPoista