torstai 7. toukokuuta 2015

Gibraltarin kautta Cadiziin

Nopean Välimeripyrähdyksen jälkeen suuntasimme Gibraltarin kautta Cadiziin, jonne saavuimme eilen illalla. Fuengirolan satama tarjosi hyvän paikan tutustua Andalucian alueeseen. Satama on ihan ok. Hintataso low seasonilla 17€/yö, suihkut ja wc:t ok (lämmintä vettä suihkusta jeeee), sähkö ja vesi laiturille, nettikin toimi vähän, kaupat (täältä sain vihdoin salmiakkia, yllätys kun paikka täynnä suomalaisia...) yms. ihan lähellä. Vieressä myös ranta, jonka vesi oli tosin jotenkin sakeaa ja roskia kellui sieltä sun täältä. Uiminen ei siis houkutellut. Fuengirolan aallonmurtajan sisällä on mahdollisuus ankkuroida. Paikka on suojaisa, tosin ei mikään tilaihme kun väylä satamaan menee ihan vierestä, mutta siinä me tyytyväisenä muutaman yön pötkötimme. 

Benalmadenan satama on noin 5 mailia länteen, low season kestää toukokuun loppuun ja satamamaksu oli vajaa 15€/yö kolmelta ensimmäiseltä yöltä jonka jälkeen vain n. 11€/yö. Me kelluskelimme kuitenkin Benalmadenan vieressä ankkurissa yhden yön, mikä ei todellakaan ollut mikään älynväläys kun Malagan laivaliikenne kulkee yötä päivää vierestä eikä paikka ole mitenkään suojaisa. Meillä oli kuitenkin supersäästökuuri päällä satamamaksujen suhteen ja kuvittelimme saavamme genaakkerimme korjatuksi (repesi silloin Afrikka legillä) tuolla, mutta loppujen lopuksi mitään ei korjattu, nukuimme vain yhden yön ankkurissa jonka jälkeen suuntasimme Gibraltarille. Benalmadenan satama vaikutti oikein viihtyisältä, stopin arvoinen satama vielä hintansakin puolesta, mikäli suuntaat syvemmälle Välimerelle ja haluat katsella vähän myös Costa del Solia matkalla.

Gibraltarilla tapasimme vielä Conquistadorin. Nyt matkamme jatkuvat eri suuntiin. Olemme viettäneet heidän kanssaan paljon aikaa ja hauskoja hetkiä, joten ikävä tulee olemaan kova!


Onneksi saimme jo kutsun heiltä viettämään lomaa (sitten kun sitä kerkiää ensin jostain siunaantumaan) heidän kanssaan heidän veneelleen milloin vain. Heillä suuntana on Välimeri joten tiedäppä vaikka saisivat vieraita nopeastikin. 

Gibraltarilla kerkisimme myös tavata saksalaisia, joihin tutustuimme ensimmäistä kertaa viime syksynä Cascaisissa. 


Matkalla Gibraltarilta Cadiziin sain 
Iloiseksi yllätyksekseni viestin rakkaalta ystävältäni: "ostin lennot :D :D :D".
Eli huomenna saamme jo aiemminkin tällä reissulla mukanamme olleen Reetan  (aka "well known bilehile") vieraaksemme, joten bilemiehistö on kasassa viikonloppua ajatellen. Jo oli aikakin, mehän emme enää edes tiedä mitä mm. seuraavat sanat tarkoittaa: baari, bailaus... 

Ps. somessa käyttämämme #sailingsouth näyttäisi nyt saavan uuden hashtagin motoringnorth, olemme nimittäin joutuneet moottoroimaan viimeiset kaksi legiä Fuengirolasta Gibraltarille ja Gibrusta tänne Cadiziin. Nyt on kuitenkin onneksemme luvassa itätuulta, joten Cadiziin tutustumisen jälkeen pääsemme toivottavasti pullein purjein kohti Huelvaa tai Faroa, jonne suuntaamme sunnuntaina tai maanantaina. Vieläkään en myönnä että kotimatka olisi alkanut vaikka kompassi pohjoista esitteleekin. Vasta Cascaisista alkaa kotimatka, sillä siitä eteenpäin paikat ovat tuttuja. 

Tänään meri näytti niiiiin houkuttelevalta esitellen lempeää tasaista kuohuaan ja kaikkia sinisen sävyjään. Ei tietoakaan kovasta aallokossa tai mainingista, toivotaan että sama jatkuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti