lauantai 21. helmikuuta 2015

Marigot bay - maanpäällinen paratiisi St Lucialla

Torstaina heräsimme aikaisin ja puksutimme koneella tyynessä noin seitsemän mailia takaisin pohjoiseen Marigot Bay nimiseen poukamaan. Tämä on ehdottomasti yksi hienoimmista paikoista jossa olen veneellä käynyt! Laguunin vesi oli turkoosia 


ja mikä parasta, läheisen miljoonan tähden hotellin allasalue aurinkolinnoineen, kuntosaleineen, höyrysaunoineen ja saunoineen kuuluvat satamamaksun hintaan jos yövyt kiinni laiturissa tai poijussa. 


Paikka oli mieletön! Melkoista luksusta tämän kaiken keskellä! 





Tätä paikkaa suosittelemme. 


Tapasimme jo Lissabonissa tutustumamme tanskalaiset ystävämme s/y Miss X:n pariskunnan, joiden kanssa sekä nautimme illasta että nauroimme tätä elämäntyyliä. Oli todella hauska nähdä heitä! Dorte kertoi että kävi lämpimässä suihkussa viimeksi tammikuun puolessavälin. Niin, tämähän saattaa ulospäin näyttää hienolta ja kun katselee kuvia, mutta totuushan on että moni asia on vaikeaa tai jopa alkeellista ja monessa asiassa saa tehdä kompromisseja. Sekä sähköä että vettä yritetään kokoajan veneessä ollessa säästää, jos saat jostain wifin se on luksusta, ruokakaupoissa on erityisesti täällä Karibian puolella toisinaan vain muutama tuote hyllyssä, hintataso on monessa paikka yleensä suorastaan kohtuuton ja vaikka rakastan aurinkoa ja lämpöä en haluaisi nukkua omassa hiessäni joka yö yms. Riippuu toki myös jonkin verran veneen varustelusta miten mukavaa pienet asiat arjessa oikeastaan on. Esimerkiksi s/y Leewayssä on vesikone, joten oli suorastaan taivaallisen ihanaa huuhdella itsensä makealla vedellä ennen nukkumaan menoa pois aurinkorasvat, päivän hiet ja merisuolat. Tilat ovat pienet ja ahtaat, keittiö on noin puolitoista neliömetriä, sänky allasi keikkuu ja joskus nukut huonosti koska jännität pitääkö ankkuri, pitääkö naapurin ankkuri tai tuleeko ryöstäjäiset :D viimeistä ehkä vähän vähemmän, mutta kyllä täällä helposti pääsee tavaroistaan eroon jos ei yhtään huolehdi. Tämä ei ole todellakaan valittamista, vaan totuutta siitä, että upeista maisemista, lämmöstä ja kristallinkirkkaasta merivedestä maksamme sen, että elämäntaso on ihan eri kuin Suomessa ollessamme. Se on kuitenkin meille täysin ok. Tiedämme että olemme täällä tietyn aikaa ja nautimme siitä täysillä. Se mitä Suomesta ikävöin on koiruutemme sekä perhe ja ystävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti