torstai 24. heinäkuuta 2014

Safkaa meidän kanssa!

Mielipiteemme Cuxhavenista on muuttunut täysin! Viime kesänä rantauduimme tänne väsyneinä yli 200 mailin legin päätteeksi kökkömäisessä kelissä keskellä yötä emergency laituriin, sillä se oli ensimmäinen pimeässä näkyvä vapaa laituripaikka. Kaikesta piti maksaa erikseen ja tuntui että peiliin kurkkaamisestakin piti tiputella hafenmaisterin taskuun joitain senttejä. Niin sähkö- kuin vesi tolppaan piti vilautella korttia jossa oli pantti...

Eilen saavuimme tänne sivumyötäisellä tuulella ja loppujen lopuksi myös myötäisellä virralla. Virkeinä auringon porottaessa ja taivaan ollessa kirkkaan sininen. Korttisysteemi on muuttunut, edelleen on pantti ja suihkut maksaa erikseen, mutta sähköt ja vesi kuuluu hintaan eikä korttia tarvi vilauttaa joka käänteessä. Tutustuimme myös paremmin ympäristöön ja löysimme hyvän venevarustekaupan, josta mukaan lähti mm. muutama kolmipäinen lifeline, purjeteippiä, fendersteppi sekä niiden maiden kohteliaisuusliput, joita meillä vielä ei ollut. Tämä onkin siis ihan kiva satama!Pyykkihommat on hoidettu ja muonavarastot täydennetty. Minun lempiruokaa yleisesti on salaatit, joihin olen saanut veneen muunkin miehistön ihastumaan. Tähän mennessä olen tehnyt mm. pekoni-vuohenjuusto-päärynä-avocado salaattia

sekä rucola-persikka-kana-parmesan-cashew salaattia. 

Mitä milloinkin sattuu kaupasta löytymään.

Merellä syömme usein keittoja tai pastaa valmistamisen helppouden vuoksi. Tämän reissun hittikeitto on ollut Gulashi ja creme fraiche. Njams! 

Meidän kaikkien suosikki on pekonipasta. Helppoa ja hyvää! Keität pastat ja paistat pekonit, lisäät kerman. Ei ehkä ihan kryssikulma safkaa, mutta myötäisellä ja kohtuu aallokossa toimii.

Erilaiset patongit ovat myös erikoisalaani. Esipaistetut patongit uuniin, sisään pestoa, tomaattia ja fiiliksen mukaan fetaa tms juustoa. Todella maukasta. Minulta lipsahtaa toisinaan pestojen yms. sijaan patongin väliin ihan reilusti Nutellaa.. UUPS..:) 
Viimeksi heitin patonkien väliin currymango-salsaa ja uunissa samaan aikaan patongin kanssa valmistettua possua ja juustoa.

Yksi reissumme favourit on ollut riisi+kana ja uncle bens kastike, johon voi halutessaan lisätä vihanneksia.
Yövahdeissa maistuvat lämpöiset kupit. Helppoa, pussikeitto lämpimään veteen ja sekoitus lusikalla :D myös erilaiset myslipatukat ja hedelmät karkoittavat pikkunälkää.

Olemme tehneet myös uunissa varmasti kaikkien suosikkeja, eli sieniä, joiden sisään esim. sinihomejuustoa ja ympärille pekonia. Grilli ei siis ole pakollinen. Tämä on tosin satamasafkaa ellei osta Lidl:n valmiita sieniä :D

S:n erityistaito on loihtia kaikista jäljellä olevista rippeistä curmeemunakkaita.

Koukku taas heittää reilusti makkaroita uuniin ja ottaa mieluusti siihen kylkeen kylmän kaljan.

Kielin kanavassa sorruimme epätoivoon ja heitimme nuudelipussin sekaan Dunckerin aikanaan syömää corden beefiä :D

Yllättävän maukasta, mutta ravintoarvot ovat varmasti päin honkia!

Tänään olemme siis hoitaneet arkijuttuja, jonka lisäksi S on hinattu mastoon kiinnittämään tutkan pidikettä. 
Tutka kun kerkisi mukaamme Suomesta lähtiessä, mutta ei vielä silloin omalle paikalleen mastoon. Hui, aika korkealta näyttää! Tämä projekti jäi vielä hieman kesken tiettyjen työkalujen puutteiden vuoksi. 

Illan auringonlasku oli hieno!Tarkoituksemme on jatkaa matkaamme Pohjanmerta Englannin kanaaliin päin, joko esim. Den Helderiin tai Den Haagiin huomenna. Tuuliennusteet näyttävät lupaavilta;  sivutuulta tai myötäistä. Seuraava legimme tulee olemaan pitkä, noin 170 tai 230 mailia riippuen mihin päädymme, sillä välissä ei ole potentiaalisia satamavaihtoehtoja. Olemme myös tutustuneet merivirtoihin ja vuorovesiin. Vaihtoehtomme on lähteä aamulla kukonlaulunaikaan tai vasta puolenpäivän jälkeen, jos haluamme päästä myötävirtaan. Myöhäisempi vaihtoehto houkuttanee enemmän :)

3 kommenttia:

  1. Toivoit ruokaideoita veneelle, joten tässä tulee yks hyväksi ja helpoksi havaittu sapuska: couscous-salaatti. Turvota couscous (ei oo edes pakko keittää, riittää kun päälle kaataa kiehuvaa vettä ja antaa hautua hetken kannen alla), lisää vähän öljyä ja mausteita tai tuoreita yrttejä, sitten sekaan mitä nyt kaapista sattuu löytymään: fetaa, tomaattia, papuja, kalaa...

    Hyvä, näppärä ja säilyy jääkapissa. Voi siis tehdä jo etukäteen valmiiksi odottelemaan nälkää :)

    VastaaPoista
  2. Heippü, ja kiitos vinkistä! Couscousia tuli jossain vaiheessa syötyä enemmän, mutta nyt se on vähän jäänyt. Pitää ottaa uudelleen käyttöön:) joten kiitos paljon! /J

    VastaaPoista