torstai 25. heinäkuuta 2013

Allt är möjligt i Sverige!

Kunnon yöunien jälkeen lähdimme tutustumaan Visbyseen. Kaupunki oli maineensa veroinen. Suloisia pikkukujia, vanhaa ja uutta, pieniä ostoskatuja ja vanhoja rakennuksia. Tunnelma oli mukava. 
Kävimme syömässä lankkupihvit, jota ainakin minä olin odottanut kovasti!
Satamassa oli todella suuri irlantilainen purjealus, jota kävimme ihailemassa.
Meillä oli vain päivä aikaa tutustua Visbyseen, joten käytimme kaiken ajan hyödyksi ja kävimme kävelemässä ympäri kaupunkia.
Satamaan tullessamme lähdimme kuuntelemaan mistä musiikki kantautui, ja päädyimme lähes veneemme viereen rannalle.
Löysimme siis jo toistamiseen itsemme sattumalta keskeltä jotain tapahtumaa. Biitsibailut sopi suunnitelmiimme.
Pakko kai se on myöntää, että kyllä ne ruotsalaiset vaan osaavat! Rannassa soitti jokin bändi ja bändin jälkeen dj. Varpaat olivat hiekassa ja aurinko lämmitti. Biitsille oli roudattu monenlaisia aurinkotuoleja, -sänkyjä ja -simpukoita.
Illalla kävimme vielä Stora Torg:n läheisyydessä nauttimassa illallista.
Aamulla kello soi säädylliseen aikaan, kahdeksan jälkeen. Aluksi ilma näytti mukavan aurinkoiselta. Suuntanamme on nyt Suomen ulkosaaristo, Utö, johon on noin 170 mailia. Sääennusteita seuratessamme, tiesimme kyllä, että edessä on pitkä koneistus. 
Satama-altaasta lähtiessämme ihmettelimme, minkä takia muutamat ruotsalais- ja yksi norjalainen vene teki u-käännöksen heti sataman suulta päästyään. Syy kuitenkin selvisi samantien, sillä näkyväisyys oli käytännössä 10 metriä heti sataman ulospääsyn jälkeen. Me pohdimme hetken mitä teemme. Sujahdimme suomalaisella sisulla sankkaan sumuun. Muutaman kerran kuulimme laivojen sumutorvia. Olimme kuitenkin pois laivaväylältä, joten meidän huolenaiheemme oli ennemmin huviveneet. 
Niinpä käynnistimme heti vahtivuorot ja kaikki kannella kykenevät saivat osallistua tähystykseen. Sumu käyttäytyi jännästi, välillä näkyvyys oli nolla ja tuuli jäisen kylmää. Kun sumu taas hälveni, aurinko lämmitti niin että hiki alkoi virrata. 

Lauantaiksi suuntaamme Nauvoon, jossa meillä on paluukekkerit :D niinpä päätimme ottaa Visby-Utö välisestä ajasta kaiken hyödyn irti ja aloimme vahata sitlooraa ja laittaa paikkoja kuntoon paluukekkereitä varten.
Tervetuloa siis juhlimaan paikalle kanssamme! ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti