sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Oleskelua Dunkerquessa

Eilen rantauduttuamme nukuimme, nautimme raikkaasta suihkusta ja lämpimästä auringon paahteesta, söimme ja lepäilimme. Satama on siisti ja venelaitureille pääsy on viimeisen päälle vahdittua koodeilla ja kellokorteilla.

Iltapäivällä lähdimme katselemaan mitä kaupunki meille tarjoaa.  Dunkerque on vanha teollisuuskaupunki. Kävimme merimuseossa, joka oli mielenkiintoinen. Kohtasimme kuitenkin kielimuurin. Mitään ei ollut käännetty englanniksi vaan kaikki oli ranskaksi.

Merimuseon edessä oli vähän Suomen Joutsenta muistuttava kaunis museolaiva.

Kävimme myös kellotornin huipulla, josta avautui upea kaupunkinäkymä.

Alla olevassa kuvassa on Saint Eloi's:n kirkko, joka on rakennettu 1450.

Kävimme ostoksilla ja pizzalla. Illalla pesimme pyykkiä satamassa ja kävimme sataman läheisyydessä syömässä Yach Clubilla. Väsy yllätti jo kympin jälkeen, mikä ei ole ihme kahden huonosti nukutun yön jälkeen.

Aamulla isäni kertoi heränneensä keskellä yötä ja pohtineensa oliko nukkunut pommiin vahtivuorosta, missä olemme ja miksi vene on paikallaan. Ehkä hyvä viettää nyt muutama yö köydet kiinni laiturissa.

Aamulla aurinko paistoi jälleen lämpimästi, joten raahauduin kannelle nauttimaan siitä. Tänään olemme siivonneet venettä, pesseet lisää pyykkiä, täyttäneet vesitankit ja käyneet kaupassa. Kauppareissu ei ollut niin helppo paletti kun voisi äkkiä päätelleen kuvitella. Kauppaan oli matkaa useampi kilometri, joten lainasimme satamasta kärryjä. 

Tänään matkamme jatkuu Belgiaan Oostendeen. Matka on lyhyt, vain 25 mailia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti