maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nautinnollisia hetkiä Asterixin ja Obelixin mailla!

Edellisen maratonimme ansiosta olemme kuroneet alkuperäisen reittisuunnitelman aikataulun kiinni. Eilen illalla lämmin suihku tuntui aika mukavalta. Kävimme nauttimassa jättipizzan paikallisessa TexMex pizzeriassa ja teimme reittisuunnitelman tälle päivälle. Tarkastelimme vuorovesiä ja virtoja ja totesimme että paras aika lähdölle olisi joskus kello 14 jälkeen. Myös yöunet maistui melko mukavasti koko poppoolle.

Erikoista oli se, kun tutustuimme etukäteen satamiin joihin aiomme mennä, ja törmäsimme monesti siihen, kuinka vaikea Brestiin on tulla. Me purjehdimme tänne mukavalla 8 m/s tuulella ja vähän vastaisella tai sivuvirralla (loppuvaiheessa myötäisellä virralla), ja kaikki sujui ongelmitta. Kun virrat ja vuorovedet sekä sään tutkii hyvin etukäteen, ei tänne tuleminen ole mitenkään erikoista. Paljon erikoisempaa ja haastavampaa on mielestämme Suomen kivisessä saaristossa purjehtiminen, vaikka siellä ei virtoja ja vuorovesiä tarvitsekaan huomioida. Rohkeasti siis vain Brestiin, kaikenlaisiin matkatarinoihin ei aina ole uskominen.

Tänään on tankattu venettä ja täydennetty muonavarastoja paikallisessa Carrefourissa. Edelliselle yölegille teimme etukäteen täytettyjä patonkeja valmiiksi jääkaappiin ja se osoittautui oikein mukavaksi vaihtoehdoksi kallellaan olevassa veneessä kokkailun tilalle. Käynnistimme siis ennen lähtöä taas patonkitehtaamme työvuorot. Isäni ja S joutuivat hakemaan töitä kannelta. Vaikka keittiö on dinette-mallia, on viisi henkeä pyörimässä siellä samaan aikaan hieman liikaa.
Kerkisimme myös käpyttelemään hieman Brestissä. Kaupunkia ympäröi mahtavat muurit, ei ihme että paikka on Ranskan laivaston tukikohta.

Tänään lähdemme siis kohti Guernseyta. Edessämme on noin 140 mailia, eli toinen yön yli setti on tiedossa. Ennen sitä kerkisimme kuitenkin vielä nauttimaan ihanasta Brestin auringosta ja pekoni-vuohenjuustosalaatista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti