lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ijmuidenista visiitti Amsterdamiin

Ijmuidenin satama Marina Seaport ei ollut mikään silmiä hivelevän kaunis näky. Satamaan päin tullessa näkyi lähinnä tehtaiden savut.
Itse satamasta kyllä löytyi kaikki tarvittavat; hyvät suihkut, vessat ja pyykinpesumahdollisuudet. Myös kauppa löytyi ihan sataman tuntumasta.
Satama ei kuitenkaan tosiaan ollut erityisen kaunis. Sataman lähellä sen sijaan oli todella makea biitsi, joka oli ihan hienoa hiekkaa. Hiekkaan oli sekoittunut paljon kauniita simpukoita.
Biitsillä oli vierivieressä satoja pikku mökkejä, jossa jengi lomailee. Myös Oostendessa oli näitä mökkejä. Mökit ovat yleensä kolmessa rivissä ja todella lähellä toisiaan. Kuvassa mökkejä mereltä päin.
Torstaina hyppäsimme bussiin ja suuntasimme Amsterdamiin. Amsterdam on ihana kaupunki kaikkine ihmeineen. Ensinnäkin kaupunki on täynnä pieniä kanaaleja ja siltoja.
Alla olevassa kuvassa näkyy myös hieman kaupungin arkkitehtuuria.
Eniten kuitenkin ihmetytti se, että osa rakennuksista oli todella kallellaan. Tästähän nousisi jo melkoinen haloo Suomessa! Julkisina kulkuvälineinä toimi kanaaleissa kulkevat veneet.
Kaupunkikuvaan mahtui myös hurja määrä pyöriä! Suomessa on parkkihalleja autoille, Amsterdamissa oli parkkihalleja pyörille.
Myös osaa alla olevan kuvan herkuista maisteltiin.
Seuraavan kuvan herkkuja sitten taas ei maisteltu!
Osa kaupungin viehätyksistä ihmetytti...
Ja osalle naurettiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti