sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Hälsningar från Kalmar!

Toinen purjehdusyömme oli rauhallinen. Merenpinta oli melko tasainen, sillä vastatuuli ei ollut kerinnyt yltyä kovaksi. 
Saavuimme Kalmariin lauantai aamuna klo 04.15. Heiligenhafenista Kalmariin kertyi yhteensä 250 mailia.
Olimme merellä noin 42 tuntia. Se taisi olla pisin legimme tähän mennessä. Siitä huolimatta miehistömme kuudesta jäsenestä viisi oli hereillä ja innokkaana auttamassa vahtivuorolaisia rantautumisessa.Kalmar on erittäin viihtyisä kaupunki ostoskatuineen, rantoineen ja satamineen. Ja mikä hienointa, täällä on SAUNA:):):) sauna jossa on kivet ja kiulu, se on jo todella paljon ruotsalaisessa saunassa! Naisille ja miehille oli yhteinen sauna, jossa kävimme porukalla. Löylyä tuli, mutta alalauteilla istuvat ruotsalaiset meni;)! Alla olevassa kuvassa on kaupunkikuvaa Kalmarista.
Vanhassa kaupungissa on Kalmarin linna, jossa osa meistä kävi tutustumassa tarkemmin. 
Alla olevassa kuvassa suuntaamme rannalle uimaan. Meitä on lämmittänyt nyt useamman päivän ihana aurinko ja olemme saaneet nauttia helteestä, jota Pohjanmerellä kaipasimme!


Minä sain jättiannoksen jäätelöä. Luulen että sain kaikki jäätelöpuutokset korvattua kyseisellä annoksella ja vähän varastoonkin!
Saimme myös isonpurjeemme korjattua paikallisella purjemaakarilla. Palvelu oli erinomaista, sillä maakari heräsi sunnuntai aamuna 6.30 korjaamaan purjettamme, ja vielä kesken lomansa! Saimme myös läpilatoille laakeroidut ratsastajat.

Olemme nyt saaneet levättyä, syötyä, täytettyä sekä jääkaapin että dieseltankin ja omat tankkimme, joten täällä kuovitaan jo laiturilla merelle. Alunperin olimme suunnitelleet että jatkaisimme matkaamme varhain huomenna aamulla Ölandin pohjoisosaan satamaan, jota vieressämme olleet ruotsalaiset meille suosittelivat, Grankullavikeniin. isäni heitti kuitenkin idean että jos lähdettäisiinkin yötä vasten purjehtimaan seuraavaan määränpäähämme ja itseasiassa kaikki innostuivat yöpurjehduksesta :D tuuli näyttäisi siltä, että purjeillakin voisi päästä. Niinpä lähdemme siis seuraavalle 50 mailin legillemme nyt yötä vasten. Legi tuntuu melko köykäseltä, jokaiselle on luvassa vain yksi 1,5 tunnin tähystysvuoro ja sama määrä ruorissa. Eli kolme tuntia kannella ja lopun saa levätä, sillä sitten kaiketi olemme jo perillä. Nyt kaikki ovat innoissaan, katsotaan mikä energiataso on aamulla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti