keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tour de Guernsey!

Eilen saimme vain pinta raapaisun Guernseysta. Kävimme köpöttelemässä sataman läheisyydessä ostoskaduilla, sekä syömässä Englantilaisessa pubissa.
 
Meillä oli eiliselle illalle kovat tavoitteet saaren tutkimiselle, mutta kello oli 8 kun sammuimme kuin saunalyhdyt. Ei suinkaan pubin alkoholipitoisista antimista johtuen, vaan jättiruoka-annokset, meri-ilma sekä edellinen osittain valvottu yö verotti hintansa. 

Nukuimme kellon ympäri, mutta seuraavana aamuna olimmekin pirteitä tämän päivän kierrokselle. Hyppäsimme bussiin ja lähdimme katsomaan nähtävyyksiä. Kävimme Little Chapelissa, joka oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. 
Little Chapel on aloitettu rakentamaan 1914 ja se perustuu Ranskassa olevaan Lourdesin luolaan. Se on tehty pienistä posliinin palasista ja kivistä.
Hyppäsimme jälleen bussiin joka vei meidät ensin saaren halki sen pohjoispuolelle ja sieltä rannikkoa pitkin länsipuolelle. Kadut olivat uskomattoman kapeita ja autojen vauhti melko kova. Vasemman puoleinen liikennekään ei varsinaisesti houkutellut meitä kokeilemaan ajamista saarella. Saaren luonto on todella kaunista. Pihat ovat tiptop kunnossa viimeisen päälle puskat särmättyinä. Kaikkialla on paljon kukkia ja vehreää. 
Pohjoispuolen rannan vesi oli kovin kauniin turkoosia. Nautimme pienen lounaan lounasrannikolla, kävimme tallustelemassa rannassa jossa osa keräsi kiviä ja simpukoita. 

Huomenna matkamme jatkuu takaisin Ranskan puolelle Dieppeen. Miehistömme pienenee kun Virpi ja Tero lähtevät Lontoon kautta takaisin Suomeen. Jatkamme siis hetken matkaa kolmistaan. Olemme reittisuunnitelmamme aikataulussa ja huomiselle on luvassa kerrankin myötätuulta! Toivotaan että ennusteet pitävät paikkaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti