keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Liplattelua ja aurinkoista keliä!

Maanantai iltana näimme upean auringonlaskun Laboessa.
Laboe oli todella kiva paikka! Kaikki oli kohdillaan. Paikka oli siisti ja ihan vieressä oli todella upea hiekkaranta. Matalimmilta kohdilta vesi oli ihan turkoosia. Itämereksi ei uskoisi värin ja kirkkauden perusteella, mutta pakko kai se on. 
Nautimme aurinkoisesta päivästä ja ennen matkan jatkumista söimme vielä satamassa. Nyt kyseessä oli kansikanaa, ei enää mitään sensurointia vaativaa pastaa;)
Merellä oli oikeastaan ensimmäisen kerran koko matkamme aikana niin lämmin, että purjeilla pääsi eteenpäin ja päällä oli vain uikkarit.
Oletuksemme piti siis kutakuinkin paikkaansa. Itämeri tarjosi kaikista näistä maileista lämpimimmän purjehduskelin;) Biskajalla merivesi oli vain noin 16 asteista. Englannin kanaalissa jo lämpöisempää, noin 18 asteista. Itämeren veden lämpötila oli mittarimme mukaan täällä 20,3 astetta. Vaikka Englannin kanaalissa oli lämpimiä päiviä, tuulen suunta oli meille huono, tai sitten ei tuullut ollenkaan. Atlantilta puskee niin raikasta vettä, että se piti Biskajan ainakin meidän kohdallamme viileänä.

Määränpäämme oli eilen Heiligenhafen, johon oli vain 29 mailia Laboesta. Lähdimme matkaan vasta ennen viittä ja aluksi pääsimmekin etenemään hyvin purjeilla.
Jossain kohtaa kuitenkin keli tyyntyi niin paljon, että oli pakko käynnistää tuttu hurina. Uikkareilla tarkeni kuitenkin melkein kahdeksaan saakka.

Pääsimme jälleen nauttimaan hienosta auringonlaskusta!
Köydet olivat kiinni satamassa kympin maissa illalla. Kun saavuimme satamaan, kuuntelimme aluksi, että mihinkäs bilelaituriin olemme saapuneet. Lähdimme ottamaan selvää ja pian meille valkeni, että olimme saapuneet keskelle Hailigehafenin Hafenfestareita!
Livemusaa...
Hyvää ruokaa ja hyvä meno!:)
Ja koska hamppareista ei lähtenyt nälkä, jatkettiin illan menua pizzalla.

Loistava ilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti